Zrnková káva 100% Arabica
1. 8. 2012, 13:07
Pokud si chcete skutečně dopřát tu nejlepší kávu na světě, sáhněte v nabídce po druhu arabika. Ne nadarmo byla tato káva zvolena a vyhodnocena již několikrát po sobě v nejrůznějších testech jako ta nejlepší. Nezaměnitelné aroma i chuť jsou toho důkazem.
Zrnková káva 100% Arabica
Kávovníky, ze kterých arabika pochází, se pěstují v ověřených oblastech světa, v zemích, které se produkcí kávy zabývají již staletí, v zemích, které pěstovat kávu prostě umí. A to skutečně tu nejkvalitnější, nejlepší. Tušíte jistě, že se jedná o Kolumbii, Indonésii, Vietnam, Brazílii a podobně. Odtud se pak arabika rozváží do celého světa. Zpracovává se například v Itálii.
Zrnka arabika
Semena kávy arabika jsou celkem velká. Větší než například u robusty, dalšího velmi oblíbeného a rozšířeného druhu kávy. Velká zrnka arabiky jsou poměrně náročnější na zpracování, tedy konkrétně na pražení. Proto je arabika ve výsledku o něco dražší než robusta. Věřte ale, že platíte za skutečnou kvalitu, lehodnou chuť, nezaměnitelné aroma. Aby chuť i vůně kávy byly vždy naprosto čerstvé, je nejlepší koupit kávu zrnkovou a těsně před její přípravou si umlít potřebnou dávku. Většina kávovarů je vybavena mlýnkem na kávu. Výrobci pochopili, že skuteční milovníci kávy chtějí mnohem víc než lžičku vyčpělé směsi a vroucí vodu z konvice.
Plantážní káva 100% arabika
Pokud jste se rozhodli vyzkoušet kávu arabika, budete vlastně vybírat podle původu, podle místa, kde byla vypěstována. Pokud se tedy bude jednat o stoprocentní arabiku. Tento druh je samozřejmě často i součástí nejrůznějších kávových směsí. Kávové směsi jsou pak samozřejmě levnější. Jednodruhové kávy ale zaručují tu opravdu nejvyšší kvalitu. Věřte, že v tomto případě se skutečně vyplatí sáhnout o něco málo hlouběji do peněženky.
Odkud a za kolik nejkvalitnější arabiku
Podívejme se trochu konkrétněji na stoprocentní arabiku. Za čtvrt kila kávy zaplatíte v rozmezí od jednoho do dvou set korun. Záležet bude především na jejím původu, tedy zemi, kde byla vypěstována. K nejkvalitnějším se řadí arabika z Brazílie, Hondurasu, Etiopie či Vietnamu.